סכך של אחר במחסן

שאלה:

לפני מספר שנים ילדי הבנין עשו סוכה, והניחו את הסכך אחר סוכות, במחסן שלי בהסכמתי, שאלתי היא האם אוכל לזרוק את הסכך הזה, (כי עבר מאז כמה שנים ולא תבעו וכו' ואינם זוכרים אותו, וגדלו מאז וכו').

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שהסכך הוא הפקר כיון שעזוב כבר כמה שנים והונח על ידי ילדים. ומעיקר הדין אתה יכול לפנות את הסכך מהמחסן שלך. ראוי להחמיר ולתלות מודעה לפני שאתה מפנה את הסכך מהמחסן.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שיט הובא מחלוקת המחבר והרמ"א אם הכניס חפצים לביתו של חברו, שלפי המחבר מותר לו לפנותם ללא הודעה מראש. ולדעת הרמ"א יש להתרות בו תחילה. ויש מחלוקת הפוסקים בדעת המחבר האם יש להתרות בו או לא. במקרה הנ"ל שהונח על ידי ילדים ועזוב כמה שנים, ומסתבר שהפקירו את הסכך, יתכן שלכו"ע יהיה מותר לפנות ללא הודעה מראש. ולכן מעיקר הדין מותר לפנותם מיד. וטוב להחמיר לתלות מודעה לפני הפינוי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. במחילה מכבוד תורתו על ההתערבות, אבל תורה היא וללמוד אני צריך.

    שני שאלות ברשותכם.

    א) לא זכיתי להבין את המחלוקת בדעת הרמ”א. לשיטה הסוברת שיש להתרות קודם מה אם כן מחלוקת השו”ע והרמ”א?

    ב) ככל שמדובר בילדים שהניחו מה מועיל היאוש וההפקר?

  2. יש שיטות שאין מחלוקת בין המחבר לרמ"א וגם המחבר סובר שצריך להתרות – ראה סמ"ע ועוד פוסקים ולא רציתי להאריך בזה.
    הילדים גדלו ולא לוקחים וא"כ מפקירים.