טלפון "כשר" – זיוף אישור ועדת הרבנים

שאלה:

שלום לרב,
קניתי בחנות טלפונים טלפון מדגם נוקיה 215. ביקשתי שיהיה מאושר ועדת הרבנים, ואמרו לי בחנות שהמכשיר מאושר ועדת הרבנים, על המכשיר יש חריטה של החותמת, אבל המכשיר מאפשר שימוש בכרטיס סים לא כשר, יש בו סמס ונגן מוזיקה, ושיחות כמובן, אבל בלי אינטרנט, תמונות או סרטים. אחרי שקניתי גיליתי שמכשיר מאושר ועדת הרבנים לא מאפשר כרטיס סים לא כשר וכנראה שהוא לא מקורי.
האם עלי להחליף את המכשיר? האם זה בעייתי שהוא תומך בסים לא כשר וסמסים? האם עלי לבקש החזר על המכשיר?

תשובה:

אני חושב שראוי להחזיר, וגם להתריע במוכר שהוא נוהג ברמייה כלפי לקוחותיו!

אדם שמבקש מכשיר כשר אין להונות אותו!