התרת נדר שנעשה על דעת חברו – המשך

שאלה:

בעלי נדר נדר שיותר לא ישקר לי ובנוסף נשבע שיעמוד במילה שלו ועוד שבועות דומות.
האם התרת נדרים מתירה את הנדר לבעלי? במידה וצריך "הסכמה" של הצד השני, אני לא מוכנה לכך עקב פגיעות מהעבר

תשובה:

חשוב מאוד להתיר את הנדר הזה ולצורך זה אכן נדרשת הסכמתך אבל חשוב מאוד להסכים לכך לפי דעתי, כי כמעט לא מצוי שאדם כלל לא משקר, יש גם מה שנקרא שקרים לבנים… שאנשים לא מאוד מקפידים עליהם, אבל כשאר זה כרוך בנדר זה חמור מאוד! לכן אסור להשאיר כזה נדר, תעשו התרה ותמצאו מנגנון אחר לבניית האימון ביניכם. למעשה משענת של נדר לא מספקת מבחינת זוגיות, ולכן בלאו הכי זה לא נותן לך מענה הולם. אתם חייבים ללכת לייעוץ זוגי שיגרום לכם לראות להיות נאמנים אחד לשני בלי גורם חיצוני של נדר.

בשורות טובות וחיים שמחים ומאושרים.