מקבל מתנה מאדם שחושב עליו רע

שאלה:

שלום לרב,
אדם שמקבל מתנה או אורח, שיודע בוודאות שאילו הנותן ומהארח היה יודע מה הוא באמת חושב עליו לא היה מארח אותו ולא נותן לו את המתנה האם שיך גזל בדבר?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקבל מתנה מאדם אחר, למרות שהמקבל חושב על הנותן מחשבות לא טובות. האיסור קיים אם המקבל מראה פנים יפות למוכר ומראה לו כאילו מחזיק לו טובה ובמחשבתו חושב עליו רעות, ויש בדבר משום איסור גנבת דעת. אבל אם לא פועל להראות לו שמחזיק ממנו אלא החבר נותן לו מתנה מעצמו, אין איסור בדבר.

בהצלחה.