בצל חלבי בסיר בשרי

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול כך: חתכנו בצל בסכין חלבית, שייתכן שהייתה אף בת יומה, (עסקנו הרבה באותו יום עם אוכל חלבי). את הבצל שמנו בטעות בסיר בשרי, שאינו בן יומו, עם שמן. לאחר זמן קצר ממש, (משהו כמו שנייה) שמנו לב לטעות וכיבינו את האש.
השמן היה מעט חם. לא רותח.
מדובר בסיר לחץ, לא טפלון, יקר ושימושי.
הסיר כאמור בשרי אך אינו בן יומו.

השאלה הינה באשר לדין הסיר. דין האוכל פחות רלוונטי כרגע.

אשמח לתשובה.
תודה והמשך יום טוב

תשובה:

שלום וברכה

אם הסיר היה רותח, הגם שהשמן עוד לא רתח, צריך לעשות לסיר הגעלה, זה לא בעיה ניתן לעשות בבית כפי שנסביר. אבל אם הסיר התחמם עם השמן ועדיין לא התחמם כפי שציינת, לא צריך לעשות כלום. מספק יש להקל.

כדי להגעיל סיר בבית, יש לקחת סיר יותר גדול כששני הסירים לא בני יומם, למלא את הגדול מים ולהרתיח, וכשהוא מבעבע לב

טבול בו את הסיר שרוצים להכשיר, הוא לא חייב להיות בבת אחת בתוכו אפשר לסובב ובלבד שכל חלקיו יטבלו בו. אחר כך רוחצים במי ברז. הסיר חייב להיות נקי לגמרי להגעלה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב שלום,
    שלא מתוך רוחב ידיעות יוצא שתמיד מטפטף קצת סבון-כלים לכלי ההגעלה לקלקל הטעם. נוכחתי שלא כלכלת במקרה הנ"ל, מתי זה נדרש?

  2. זה נדרש רק כאשר מגעילים בכלי בן יומו, לכתחילה אין להגעיל בכלי שאינו בן יומו, ואז ממילא גם אין צורך בסבון.