שוכר ומשכיר

שאלה:

שוכר דירה שתוך כדי שמוש סביר נשבר במשך הזמן חלק מהכיור (מסגרת שיש למטה מפני הכיור המונעת זליגת מיים לארונית למטה) .חלק הכיור שנפל הוא מסוג שאין להשיגו כיום.בעלי מקצוע נוהגים לסתום הפער שנוצר עם סיליקון.המשכיר תובע לתקן עם חלק של שייש כמו שהיה (השוכר שאל לפחות שלושה בעלי מקצוע וכולם אמרו שאין להשיג חלק זה וסותמים עם סיליקון) ומונע את החזרת צ'ק הביטחון(השכירות הסתיימה).מה ההלכה במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא נעשה שום שימוש חריג בשיש אתם פטורים מתשלום על הנזק. אבל צריך לבדוק אם אכן השיש אמור להינזק משימוש סביר, ולא נעשה שימוש חריג.

אם נעשה שימוש לא סביר בשיש, השוכר חייב לתקן את השיש, או לשלם פיצוי כספי על הנזק שנעשה לשיש.

בהצלחה.