לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ספרי לימוד הלכה ופסיקת הלכה

שאלה:

■יהודי חוזר בתשובה,
לא יכול ללמוד מחוץ לביתו,
כגון בכולל או מקום דומה,
בשל הפרעה בריאותית.
אבל כן קיימת לו אפשרות
לקבל ספרים מושאלים מהספריה הלאומית,
וגם לקנות ספרים אם צריך.
■השאלה:
■האם קיימת לכם המלצה
על רשימת ספרי לימוד הלכה ופסיקת-הלכה עבורו?
הן ספרים קלים שמיועדים לקהל הרחב,
והן ספרים שמיועדים למי שרוצה
להיות רב פוסק הלכה בעתידו?

תודה.

תשובה:

שלום וברכה

בנוגע לרב פוסק הלכה יש ללמוד יסודי מסוגיות הגמרא דרך טור בית יוסף ושאר ספרי היסוד בצורה עיונית, ולבסוף הפסיקה בשו"ת וכו'.

בנוגע לאדם מהשורה שמחפש לימוד קל ומהיר יותר, יש כמובן את המשנה ברורה, ויש ספרים עכשוויים שמתאימים לציבור יותר חוץ בית מדרשי, כמו ספרי הקיצורים של מחברים בעלי אחריות, ספר הכשרות של הרב פוקס, שמירת שבת כהלכתה ודומיהם, יש רבים, לפי תחומים שונים.

בהצלחה