כתיבת לשון הרע תוך בקשה לא לפרסם את הפרטים…

שאלה:

שלום וברכה
למשפחתינו עיתון בו כל אחד כותב מסיפוריו. העלון מתפרסם בתפוצה רחבה במשפחה המורחבת ובקרב ידידים.
רציתי לשאול האם מותר לכתוב בעיתון על מקרה שארע לי ובו גנות לאדם מסוים,
כאשר האדם יישאר בשם בדוי,
אולם ישנם אנשים במשפחתי שמכירים את הסיפור ואת האדם ממילא, ואבקש מהם שישמרו את השם הבדוי ולא יגלו לשאר במי מדובר. האם זה נחשב לשון הרע? והאם אפשר לסמוך על הבטחתם שלא יגלו?

תודה רבה יישר כוח.

תשובה:

בודאי אין לעשות זאת. איך אפשר להגיש לאנשים בשר חזיר בעל ריח מגרה מתובל היטב ולומר להם, אבל אל תאכלו… לא מגישים להם וכך לא יאכלו…

יש מספיק סיפורים יפים גם בלי לשון הרע, אני בטוח.

בהצלחה רבה מאוד, המשיכו לעשות דברים יפים ונעימים.