כשרות אוכל מוכן בטיולים…

שאלה:

במהלך טיול נתקלנו במצב שבו הייתה לנו או אפשרות לקנות אוכל בהכשר מהודר שאנו סומכים עליו תמיד אבל במקום שלצערנו יש בו בעיות קשות של צניעות והעדפנו לא להיכנס לשם בשעות העומס הגדולות ובנוסף היה פיצה בכשרות בד"ץ שרבים וטובים סומכים עליו, אבל בציבור שאנו שייכים עליו לא סומכים  האם במקרה כזה כדי להקל בכשרות או שנחשב "דליכא דרכא אחירנא"… וצריך לנות בהכשר מהודר (יש לציין עוד שאין לנו ידע לגבי הכשרות עצמה מה יותר טוב ואנו נוהגים כמו מה שמקובל בציבור).

תשובה:

שולחים את האשה לקנות שלגביה אין כל כך חשש אם היא נכנסת למקום שיש נשים לא בלבוש הולם, והיא מביאה את האוכל החוצה ואכלים באיזו גינה צדדית בשקט. לא מוותרים על רמת הכשרות שאתם רגילים אליה.

ברכה והצלחה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. מיותר להזכיר שמות של כשרויות בשאלות מעין אלה.
    ועלול להיות בזה משום הוצאת לעז , בפרט שאין תועלת בהזכרת שם כזה או אחר של מערכת הכשרות, היה מספיק לציין "כשרות שאנחנו לא נוהגים לאכול ממנה".