חרקים בתבלינים / בצל

שאלה:

שלום לכבוד הרב, כמה שאלות בנוגע לחרקים כשההורים שלי מבשלים ללא בדיקה ראויה,
א. בצל שלא נבדק, ובושל
ב. תבלינים כמו פלפל שחור, פפריקה, כמון, כורכום שבושל
ג. פלפל חריף או מתוק שבושל
ד. עוד משהו בנושא אחר, לחם שקונים בסופר שהוא בלי אריזה, פתוח, צריך בדיקה מחרקים? רק חיצונית או גם בפנים? לפעמים אני רואה דברים שחורים בפנים אבל אני חושב שזה סתם שרוף.

תשובה:

בכל זה לאחר שכבר נעשה יש להקל. כדאי להסביר להורים את גודל החשיבות לאחסן תבלינים במקרר, זה פותר את כל הבעיה הזו. בצל יש לבדוק בעיקר כאר הגלדים אינם דבוקים זה בזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבנתי שזה רק כשאי אפשר לבדוק.. אבל אם נניח אני רואה נקודה שחורה שככל הנראה זה פלפל שחור אבל אם אתבונן אולי אגלה שזה חרק, האם יש חובה לבדוק? מה קורה כשההורים לידי וזה מעליב?