חסימת הראייה

שאלה:

א. שכן שלי נכה גר מתחתי, ויש לו מעלון לחצר שלו, ויורד שם בכיסא גלגלים וכיון שאינו רוצה שישקיפו עליו מהקומות העליונות, עשה מחיצה ממתכת שלא יראוהו, וכיון שאני גר כמעט במפלס הרחוב המחיצה שלו חוסמת חלק משדה הראיה לרחוב,( כשנכנסים לחדר רואים מחיצה מול העיניים). האם אוכל לעכב בעדו, יש מרחק ד' אמות מהדירה שלי עד המחיצה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם השכן בנה את המחיצה בתוך השטח הפרטי שלו, ויש מרחק בינך למחיצה, לא ניתן לעכב בעדו. אם השכן בנה מחיצה בשטח המשותף אתה יכול לעכב בעדו שלא יעמיד מחיצה בשטח משותף שגורם לך הפרעה.

בהצלחה.