תביעה ממונית נגד שכן שהלשין לעירייה

שאלה:

אדם שהלשין לעירייה על בניה בלתי חוקית אצל חבירו, כתוצאה מכך השכן ניזק, וצריך להוציא הוצאות כספיות וכו… האם הוא יכול לתבוע לדין תורה את המלשין, או שמא זה נחשב ל'גרמא'- ואין מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

ברוב המקרים הלשנה לעירייה נחשב ל'מוסר', ואדם שהלשין לעירייה דינו כמוסר שחייב לשלם על הנזק הכספי שנעשה עקב הלשנתו. ואדם שהלשין יש לתובעו בבית דין שישלם את כל הנזק שגרם לחברו.

בהצלחה.

מקורות:

דיני מוסר התבאר בשו"ע סימן שפח.