שכן בקומת קרקע האם צריך לשלם על מעלית

שאלה:

שלום הרב,
שכן בקומת קרקע טוען שאינו עושה שימוש במעלית(יתכן שילדיו שמשחקים בבנין עושים שימוש מדי פעם – הילדים עולים ויורדים בתור משחק) ורוצה קיזוז בתשלום ועד הבית אף על פי שהשכן הנוסף בקומת הקרקע משלם תשלום מלא.
מה הדין?
אשמח לקבל מקורות אם אפשר
האם הוא צריך לשלם?

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שגר בקומת קרקע ואין לו כלל שימוש במעלית חייב לשלם ביטוח של המעלית, וכן צריך לשלם החזקה של המעלית כיון שהשתתף בבניין שיש בו מעלית. לגבי שימוש השוטף, אם אין לו שימוש כלל נחלקו פוסקי זמנינו האם חייב לשלם. ואם קורה שמשתמש פעמים בודדות חייב לשלם. ואם הילדים שלו משתמשים במעלית חייב לשלם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 42 ו44 שדעת גר"י סילמן והגר"מ שפרן שדייר בקומת קרקע פטור מתשלום השוטף של המעלית. ובגליון מספר 43 דעת הגר"נ נוסבוים שחייב לשלם. כפי הנראה שכיום המנהג ברוב המקומות שגם דיירי קומת קרקע משלמים כמו כולם תשלום של וועד הבית.