ריבית בהפקדת כסף

שאלה:

אם נתתי לאבא שלי סכום כסף שישמור עבורי.
א] אם הוא משתמש בו, וכאשר ארצה יחזיר לי לאחר כמה ימים שאומר לו,
האם בנתיים יש בעיה של ריבית? [ אני בעצם לא הלוותי לו, אך הוא כן משתמש בכסף בנתיים] השאלה אם זה פיקדון או הלוואה וכו'.
האם זה ממש ריבית במידה וכן?
ב] אם זה רק בכספת ששייכת לו האם יש בעיה של ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אבא שלך משתמש בכסף ויש לו רשות להשתמש בכסף, הרי זה הלוואה. אם אבא שלך לא משתמש בכסף אלא שומר עבורך את הכסף הרי זה פיקדון.

איסור ריבית שייך רק אם פורע יותר מההלוואה, אבל אם הוא מחזיר את הסכום של ההלוואה לא שייך איסור ריבית.

בהצלחה.