לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקנות חלקי חילוף ממוסך ערבי

שאלה:

האם מותר לתקן רכב אצל ערבי שמביא חלקי חילוף משומשים שהגיוני שהם גנובים ומה הדין כשזה ממש בזול שיותר מסתבר שזה גנוב אשמח למקורות תודה .
שאלה נוספת האם מותר לי לפתוח מחלוקת בעלי אקספרס שבדרך כלל הם מגיעים לפשרה קניתי מולטימדיה לרכב שהוא לא בדיוק תואם לרכב.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקנות חלקי חלוף מערבי כיון שלא בטוח שהחלקים גנובים. אבל אם החלקים נמכרים בזול מאוד וקיים סבירות שהחלקים גנובים אסור לקנות ממנו.

אם יש לך טענות על ההזמנה, מותר לך להתלונן ולקבל פיצוי כספי.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שסג סעיף ג: אסור ליהנות מהגזלן (שהוחזק ממונו שבא בגזילה). ואם היה מיעוט שלו, אף על פי שרוב ממונו גזול, מותר ליהנות ממנו, עד שידע בודאי שדבר זה גזול בידו.

מבואר בשו"ע שרק דבר שחזקתו גנוב אסור לקנות ממנו, אבל אם הרוב גזול מותר לקנות ממנו. ולכן אין איסור לקנות מערבי כיון שאין זה חזקה שהוא מוכר דברים גנובים. אבל אם החלקים נמכרים במחיר מוזל, ויש סבירות שהדברים גנובים, הרי זה מוחזק כגזול ואסור לקנות ממנו.