מחלחל מים לגג שלי מהמרפסת של השכן

שאלה:

בנו את הבניין לכתחילה עם צינור ביוב שיורד מהמרפסת של השכן מלמעלה למרפסת שלי . בעל הדירה שעבר סגר את הגג כך שהמרפסת תיהיה חלק מהסלון . הצינור של הביוב של השכן מלמעלה פגע בגג הבית שלי ובחורף שיורד גשמים יורד לי מים לתוך הבית . השכן בלי ביטוח ולא עובד וכבר שנתיים מספר שטיפל ולא טיפל כמו שצריך לטפל ועדיין בחורף יורד לי מים. הוא מתעלם מהבקשה שלי לסדר את זה. מה עליי לעשות ? הוא טוען שיעשה גג למרפסת שלו אבל אי אפשר לסמוך על זה כי את הבעיה שזה הצינור של הביוב שלו הוא לא מסדר. מה עושים במצב כזה ? כיוון שהבעיה צריכה טיפול שורש ממרפסת השכן והוא לא רוצה לטפל.

תשובה:

שלום וברכה,

אם השכן מתחמק מלעשות את המוטל עליו יש לתובעו לבית דין, והם יחייבו אותו לתקן את הנזק שעשה.

בהצלחה.