ביטול שכירות דירה בגין ניקיון הדירה

שאלה:

שלום הרב
השכרתי את דירתי לבחור בן 44.אימו טיפלה בחוזה בו הכניסה כ 15 פרטים הקשורים לתחזוקת הדירה .
הם ביקשו להכנס כשבוע אחרי חתימת ההסכם ובינתיים רוב המוחלט של הדברים תוקנו. למעט שלב של תריס ישן שתוקן יומיים אחרי מועד כניסתם. אולם לטענתה הדירה לא ראויה משום שהיא לא נקיה דיה ולא מתאים לבנה. בפועל היא נוקתה ברמה סבירה מאוד.
למפרע התברר שמדובר במשפחה אובססיבית גם לנקיון ומבקשים לעזוב ולכן הם תובעים שאשלם להם על ההובלה ואת שכר הדירה ששילמו מלכתחילה.
אני טוען שהם קיבלו דירה ראויה למגורים בזמן שביקשו להיכנס.
אשמח לשמוע מה דעת הרב

תשובה:

שלום וברכה,

השוכרים שחתמו חוזה חייבים לשלם על כל תקופת החוזה, ואין אפשרות לבטל את החוזה אלא אם כן התגלה מום שלא ניתן לתקן בדירה, אבל אם יש להם טענות של ניקיון זה לא עילה לביטול חוזה. [ואם הדירה נוקתה ולא לפי טעמם, אין להם טענה כלל]. כמו כן שלב של תריס שבור זה לא מום שמבטלים את המקח והמשכיר יתקן את התריס בלבד.

ולכן אם הבאת להם דירה נקייה וראויה למגורים הם חייבים לשכור את הדירה עד סוף תקופת החוזה או להביא שוכרים הגונים כמותם, ובוודאי שאין להם זכות תביעה על הובלת הרהיטים, ולא תביעה על השכירות ששולמה.

בהצלחה.