נקיון החצר על ידי אשה ברחוב ראשי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול:
אני גרה בעיר חרדית ברחוב כמעט ראשי עם תחנות אוטובוסים ואלפי אנשים העוברים ליד הבניין בו אני מתגוררת וכן מחכים בתחנה לאוטובוסים לכל הארץ.
יש לנו מנקה לבניין ולחצר שלצערי עבר ניתוח ולא הגיע כבר מס' שבועות. ועד הבית חיפשה מישהו זמני ולא מצאה. בינתיים ערמות הזבל בחצר מצטברות. עכשיו בין הזמנים מלא אנשים מחכים ליד הבניין לאוטובוסים והלכלוך נורא ואיום. לצערי אין מי שינקה את הבניין והחצר. אני כבר לא יכולה לראות את זה ככה ולכבוד שבת קודש מאד רוצה לאסוף את כל ערמות הזבל המפוזרות בחצר ולשטוף את המדרגות. השאלה שלי: האם יש כאן בעיה בצניעות. כאמור יראו אותי אלפי אנשים המחכים בתחנה הצמודה לבניין. עד עכשיו חיכיתי אולי תמצא מישהו אך אין. אף אחד לא רוצה לנקות גם לא תמורת תשלום מהועד. ואני חושבת שלכבוד שבת קודש זה הכרחי. האם מותר לי?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

את יכולה לנקות, כמובן יש להתכופף בצניעות ובעדינות כרות המואביה…

בהצלחה רבה ולזכור לשתות הרבה תוך כדי, חם אצלכם היום.

הצטרף לדיון

תגובה 1