חוף נפרד – מותר או אסור?

שאלה:

מה ההיתר ללכת לחוף נפרד הרי הגמרא אומרת”’ורוחצת עם בני אדם. עם בנ”א ס”ד? אלא במקום שבנ”א רוחצין” משמע בפירוש שכרגע אין שם גברים אלא שזה מיועד לשעות של גברים.

תשובה:

רש"י כבר עמד על שאלתך, וכתב במסכת גיטין דף צ עמוד ב: "והיא נכנסת לעיניהם לאחר יציאתן כשהן לובשין בגדיהן". כלומר זה שטכנית במקום הזה ירחצו מחר גברים אינו סיבה לאיסור, אלא כוונת הגמרא שהגם שאינם רוחצים ממש יחד, אם זה נעשה באופן של פריצות כמו המקרה שרש"י מתאר, גם זו היא בכלל המורדת.