עשה לך רב – כיצד?

שאלה:

האם מותר לבקש פסיקה ממספר רבנים, אם פסיקתו של רב שפניתי אליו נוגדת את השקפת עולמי (למשל, בנושא שירת נשים, יחס לציונות וכו')? האם במקרה כזה עלי ליידע את הרב השני על פסיקת הרב הראשון, או שמא מותר לסמוך על הידע המקצועי שלו, בדומה להתייעצות עם מספר רופאים (ששם ברור כי איני חייב לספר לרופא ב' את כל מסקנותיו של רופא א', אם כי אני רשאי לעשות כן, כמובן)?

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול לעשות לך רב אחד לעניני הלכה ורב אחר לעניני השקפה כפי שאתה מתחבר אליו, אבל אתה לא יכול לבחור רב לפי מה שהוא אומר, כלומר להחליט מראש בנוגע לשאלה שלך מה אתה רוצה לשמוע, ועכשיו בוא נחפש רב שמסכים לרעיון הזה…

אגב, שירת נשים זה נושא הלכתי טהור שאין לו שום קשר עם השקפת עולם!

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. השואל הנכבד הזכיר לי. לפני מספר שנים פלוני הסביר לי מה הוא עושה כשהוא מגיע למקום חדש. או כשרב חדש מגיע למקום. יש לו שורה של שאלות בהלכה ובהשקפה ואם הרב עונה תשובות נכונות על כל השאלות הרי שאפשר לסמוך עליו…

    דרך אגב הוא גם הסביר לי שבשאלה מסויימת כמעט כל הרבנים ”נכשלים”…

    על זה נאמר אוי לו לדור ששופט את שופטיו.