ספר הלכות מומלץ

שאלה:

שלום
אני רוצה ללמוד הלכות אבל מבולבל מה בדיוק צריך לרכוש. פשוט ספר של קיצור שולחן ערוך, או סט של קיצור שולחן ערוך אם יש? ובאיזה נוסח כי יש כמה וכמה נוסחים. הרב שלי הוא מחסידות אלכסנדר והולך לפי הרמ״א. תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ספר קיצור שולחן ערוך הוא ספר מצויין כדי להבין את המאקרו, כלומר לקבל במהירות את עיקרי ההלכות והסדר של הדברים, זה נפלא, וכדי להתאים את זה לאשכנזים ההולכים בישטת הרמ"א, יש מהדורות של קיצור שולחן ערוך עם פסקי המשנה ברורה, ואז אתה יכול לעיין למטה בכל מקום ולראות במה המשנה ברורה מסיק אחרת ואנחנו בדרך כלל הולכים למעשה עם המשנה ברורה. זה נפלא מאוד.

כמובן זה יתן לך היקף מסויים אבל ללא ירידה מספקת לפרטים וכאמור לגבי אופי הספר, זה הפרטים הם לפעמים מים שאין להם סוף, אבל לאט לאט…

בהצלחה רבה מאוד!