מהדרין ירושלים – חלבי

שאלה:

שלום רב
היה לנו ויכוח לגבי כשרות מהדרין ירושלים חלבי ידוע בעבר הרבה יראים ושלמים סמכו ע"ז כיום איני יודע מה נוהגים יש אומרים שזה תלוי במקום ספציפי ויש אומרים שבחלבי אפשר לסמוך ברצוני לדעת את דעת הרב בעניין (אם אפשר גם התייחסות לגבי חנות ספציפי בשם בקלאוויש מחנה יהודה קנו לנו משם מאכל שנקרא כנאפה ואמרו שזה שערות קדאיף עם גבינת עיזים הכשרות שם מהדרין ירושלים)

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר די הצורך מבפנים, באופן כללי זו מערכת שעובדת טוב, מה שחשוב לדעת זה שיש הרבה הכשרים שמקובלים עליהם שאתה צריך לדעת אם אתה נוהג להשתמש בהם בבית, כמו בד"ץ בית יוסף, חוג חתם סופר ועוד. מי שנוהג בביתו לאכול רק מהכשרויות הכי חזקות כמו בד"ץ העדה החרדית הרב לנדא הרב רובין שארית ישראל, צריך לדעת שכאן יהיו גם מוצרים אחרים. כמובןו בכל מקום מי בעל הבית ומי המשגיח זה גורם בעל השפעה, אינני מכיר את החנות הנ"ל.