לימוד פרק אלו מגלחין בתשעה באב

שאלה:

לגבי הלימוד המותר בתשעה באב, הרי מותר ללמוד גמרא פרק אלו מגלחין במו"ק. מה הכוונה, האם רק חלקים מסויימים בפרק או פשוט את כל הפרק עצמו ? הרי זה ממש לימוד גמרא כמו כל גמרא, מה זה שונה מגמרות אחרות בעניין הלימוד, מלבד הנושא ?

תשובה:

לימוד הלכות אבלות הותר למרות שזה לימוד גמרא, כיון שזה לא גורם להסחת דעת מהאבלות וממילא גם לא משמח. ומכל מקום גם זה הותר רק כאשר לומדים בפשטות ללא פלפולים. ויש לדלג סוגיות שלא קשורות לאבלות.