כשרות פאות

שאלה:

יש אתר להזמנת פאות מחו"ל. האם אפשר לסמוך עליהם שהם אומרים שהשיער הוא אסייתי?

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי צריכים לדעת שרבים סבורים שגם הפאות מהודו אין בהן בעיות של עבודה זרה. ומעבר לכך אפשר לסמוך על הרוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עד הקורונה, השיער ההודי נחשב בינוני. זאת אומרת, יקר יותר מהשיער הסיני, זול יותר מהשיער האירופאי.

    בתקופת הקורונה (ולאחריה) מחיר השיער ההודי התייקר עוד יותר. לפיכך קל לזהות אם מדובר בשיער שאינו הודי, אם המחיר הוא זול יחסית.

    כל זאת מבלי להיכנס למה שכתב הרב המשיב, שרוב השיער ההודי אינו מבית הע"ז ששם הסתפקו הפוסקים אם נחשב תקרובת או לא, וכפי שהעיד שר המסחר ההודי בראיון לעיתון בינלאומי ("הגרדיאן"), שכל שיער ה"מקדשים" (של הע"ז) אינו אלא 20 אחוז מכלל השיער האיכותי המיוצא מהודו ומיועד לפאות, וכן מבלי להתייחס לכך שהשיער ההודי הוא מיעוט מבין כלל השיער בעולם (היצואנית הגדולה ביותר היא סין).