כמה עניינים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים
כמה ענינים:
1) למתירים לצחצח שיניים בשבת ע"י מי פה, האם ההיתר הוא רק לשים על המברשת ולצחצח או שאפשר גם להשאיר בפה לזמן מה ואז לירוק (מחילה מכת"ר), וזה לא נראה כרפואה (שאינו בולע)?
2)נסעתי ללמוד באיזה מקום ובדרך עצרנו אצל סבתא שלי, והיא שאלה כל אחד למה הגיע, ואני עניתי לה שבאתי בשבילה (בסיטואציה היה משמע שיצאתי בכלל מהבית רק בשבילה, דבר שכלל לא נכון) והיא מאוד שמחה. האם יש פה גניבת דעת? אם כן, להודיע לה אע"פ שמסתמא זה יצער אותה?
3)אדם שרוצה ללמוד תורה בישיבה ועדיין נמצא בבי"ס דת"ל (כיתה י"ב, נחשב למצטיין בלימודים)- האם כדי ללמוד יותר זמן ולהספיק יותר, מותר לו "להחליק"(…) משימות ומבחנים -למשל העתקה?כמובן לא באופן שעלול ח"ו להיווצר חילול ה'.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

1. זה לא רפואה זו פעולה של בריאים. בנוגע למברשת אין להקל אלא במקום צער ובאופן שאין פסיק רישא שמוציא דם, וזאת הן מחמת חשש הוצאת דם הן מחמת חשש סחיטה.

2. זה מצויין, מה צריך לצער אותה?

3. לא, אין להעתיק במבחנים, תתרגל לעשות הכל ברצינות וכך גם הלימוד תורה שלך יהיה רציני בעז"ה. עם ניצול יעיל של הזמן תמצא זמן ללימוד תורה איכותי בעז"ה.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא, שם זה הרבה יותר מרווח והפוסקים חילקו בזה למרות שזה פלא, כי לספוג אינו סופג בכל מקרה אלא רק אוצר בין הסיבים.