בשרי על צלחת חלבית

שאלה:

שלום וברכה.
חיממו קציצות בשר ובטעות שמו על צלחת חלבית מזכוכית. אלא שהמחמם לא בטוח שהם היו בחום של יד סולדת.
הייתי סבור שאפשר להקל בלי הגעלה (גם יש חשש שצלחת לא תשרוד את ההגעלה) על סמך:
1. ספק במציאות אם הייתה בליעה
2. כלי שני – מחלוקת האם בולע. וגם דבר גוש זו מחלוקת.
3. זכוכית בולע – גם מחלוקת.
מה דעת הרבנים שליט"א?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שלמעשה בכל אותם מחלוקות נהגו להחמיר, ואינני רואה חשש שהצלחת לא תשרוד הגעלה, מן הסתם אינה דקה במיוחד, והגעלה ניתן לעשות בבית בסיר על האש, הייתי מגעיל אותה. לספרדים כמובן יש להקל בכלי זכוכית. אף שיש טעם בדבריך, בפרט לאור העובדה שספק אם היו יד סולדת.

חשוב לציין שהגעלה מועילה רק בזכוכית ולא בחרסינה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רציתי לברר פרט אחד: למה א"א להקל ע"פ ספק דרבנן לקולא? הלא במקרה שלנו זו תערובת בשר בחלב דרבנן, כי אינו דרך בישול, בפרט אם הצלחת הייתה אינה ב"י.

  2. אמרתי שיש טעם לדבריך, בגלל שיש ספק אם היה יד סולדת, רק כל שאר הצירופים לא כל כך אהבתי כי למעשה בכל אחד מהם נוקטים לחומרא והפתרון כאן קל מאוד.