לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ברכה בחוף הים

שאלה:

מי שנמצא בים ולבוש רק עם בגד ים … ורוצה לאכול ארטיק… ולברך עליו…
האם יש בעיה לעטוף את עצמו עם מגבת למאן דאמר כסות לילה ביום חייב בציצית… אולי גם המגבת…
בעצם גם סמיכה יש אותו שאילה, רק ששם הוא לא עוטף את עצמו
עוד שאילה בעניין ניגוב… לנגב עם בגדים זה קשה לשכחה…. מה הקולה להשתמש בחלוקי מגבת ולא נחשב קשה לשיכחה ??

תשובה:

שלום רב,

אין בעיה. ברור שמגבת אינה חייבת בציצית כמו גם סמיכה משום שהם אינם בגדים, לא לובשים אותם כבגד. על חלוק מגבת לשלובשים יכול להיות בעיה אם יש שם ארבע כנפות, אבל מגבת רגילה גם אם הוא מניח אותה על עצמו ברור שאינה חייבת בציצית.

לגבי ניגוב בחלוק מגבת, זה מיועד לכך ולכן אין בעיה של ניגוב בה.

בהצלחה