לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חיוב חשבון לאחר טעות מתמשכת של המועצה המקומית

שאלה:

שלום רב,
הרשות המקומית במקום מגוריי היא ספק החשמל לדירות שכורות, ומשכך, גובה את חשבון החשמל מהשוכרים, ע"פ צילום קריאת המונה פעם בחודשיים.
שוכר מסויים דיווח כפי שנדרש, מדי חודשיים, את קריאת מונה החשמל לרשות המקומית.
מסתבר כעת (אחרי שנה וארבעה חודשים של שכירות) שהפקיד ברשות המקומית טעה בהקלדת קריאת המונה שסופקה ע"י השוכר, לטובת השוכר, במשך כל התקופה הנ"ל (כ16 חודשים).
עתה, תובעת הרשות המקומית מהשוכר לשלם לה את ההפרש.
כיצד על השוכר לנהוג כעת?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר חייב לשלם עבור כל השימוש בחשמל שהשתמש, ואם התגלה טעות ברישום ועתה גובים לפי המחיר האמתי, חייב השוכר לשלם לפי כל הצריכת חשמל שהשתמש.

בהצלחה.