הזמנת מומר לסעודת שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב
לצערי הרב אחי הבכור
מומר לכל התורה מתוך הכרה שיכלית
מכיר את התורה ובכל זאת לצערי הרב לא מוכן לקיים שום מצוה מחמת הספקות באמונה
יש לציין שהוא אדם שמכבד כל אדם וכל אמונה
לכן אנחנו שומרים על קשר ואני גם מנסה לקרבו
המצב כרגע שכל הילדים שלו עזבו לחו״ל והוא נשאר לבד בבית
אני רוצה להזמינו לשבתות וחגים (כמובן לשבת וחג מלאים) אבל אני יודע שאחרי הארוחה הוא נוסע חזרה לביתו
האם מותר לי להזמינו
אני יודע שבכל מקרה הוא מחלל את השבת גם בנסיעה
גם בלעדי הזמנתי
אבל הוא שמח מאוד לבוא
ומי יודע אולי עוד קידוש ועוד דבר תורה יעשו לו חור בלב האבן ויתקרב לאבינו שבשמים
תודה על האתר הנפלא

תשובה:

שלום רב,

אכן אם תזמין אותו לכל השבת תסדר לו חדר לישון וכו' והוא יבחור לחזור באמצע השבת, זה יותר קל.

מקורות:

ראה כאן שהרחבנו בסוגיה זו. בנוסף יש לדעת שלדעת פוסקים רבים אין איסור לפני עיוור במומר. ובמקרה שלך אכן זה נראה כהגדרה של מומר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הערה צדדית אומנם, אבל חשוב להדגיש – אין דבר כזה מומר לכל התורה מתוך הכרה שכלית, יש מומר לכל התורה מתוך תאווה/מידה רעה כזאת או אחרת, השכל מספק רק תירוצים כדי שירגיש טוב עם עצמו.
    כמו שנאמר השוחד יעור עיני חכמים ויסלף דברי צדיקים.
    נתתי פעם משל על זה, רק אני לא יודע כמה חילונים יהיו מוכנים להתעמת איתו ולעשות בדק בית מה שנקרא.
    איזה בן אדם יהיה מוכן להישפט בבית המשפט כשהשופט משוחד ע"י הקטיגור בלי אפשרות להשמיע שום כתב הגנה כמעט מהסניגור וגם אם כן השופט לא יהיה מוכן לקבל את הדברים כי אם הוא יזכה את הנאשם השופט גם יפסיד מזה הרבה (לדעתו)? אני מניח שאף אחד, כולם יסכימו שזה לא הוגן לערוך משפט כזה.
    אבל זה בדיוק מה שאדם חילוני ממוצע עושה כשהוא נתקל ביהדות, עורך לה משפט שדה לא הוגן בעליל כזה, מן הסתם שהיא "תואשם" ו"תיכנס לכלא" בלי אפשרות חנינה כדי שאף אחד לא ישמע את קול האמת המצפצף בטעות.