ביטול רכישה אינטרנטית

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א
לפני כ3-4 חודשים הזמנו רהיטים מצויים ברשת בשווי של כ5000 ש"ח מאתר באינטרנט במצטבר במספר של כמה הזמנות מאותו אתר שהיה אמור לספק לנו אותם תוך 21 יום לאחר מכן החלטנו לבטל מוצר אחד מההזמנה כפי המותר בחוק אך נתקלנו בסירוב מבעל החנות בטענות שונות ומשונות לפתע התחילו לסנן אותנו ורק ע"י התקשרות ממספרים שונים נענינו היחס היה ממש רע ולכן ביקשנו לבטל את כל ההזמנה כמובן שסרבו לחלוטין וכאילו ניסו לאנוס אותנו לקנות מהם באיומים של תביעות הוצאה לפעול ועוד עם תוספת קללות וחירופים. מבירור שעשינו באינטרנט מתברר שמדובר בנוכלים ממדרגה ראשונה שזו שיטתם אנחנו דרשנו בתוקף לבטל תהזמנה. יום אחרון של 21 יום הגיע אלינו משלוח של רק 2 רהיטים מתוך 6 שהזמנו וגם אחד מהם היה בצבע שונה מההזמנה סירבנו לקבלם ולמרות שהזהרנו אותם שהם משיגים גבול וביקשנו שיקחו אותם בחזרה הניחו גידפו וצילמו שהניחו בכניסת הבית. כמובן שגם אנחנו צילמנו לא חתמנו על שום משלוח לא קיבלנו אישור קניה שום כלום. בעוד אותו היום פנינו למשטרה לפתיחת תיק נגדם כמובן שביטלנו את כרטיס האשראי כך שהם לא הצליחו לחייב אותנו. המשטרה אמרה לנו שלא לגעת ברהיטים ולהשאיר אותם כפי שהם וכך עשינו בחודש שאחרי המוכר המשיך לאיים בתביעות והוצאה לפועל וקללות פנינו מספר פעמים למשטרה לראות מה התקדם ולא קיבלנו תשובה מה עלינו לעשות עם הרהיטים הללו שתופסים לנו סתם מקום אחסון בבית האם ניתן להשתמש על דעת שאם יתבעו נחזיר את אותו מוצר חדש. ברור כשמש שידנו פה על העליונה גם מוכח מהצילומים וגם ממידע שיש על הנוכלים הללו שהם עושים פעם אחרי פעם רק שאצלנו לא הצליחו כי ביטלנו את הכרטיס טרם משכו את הכסף. אנחנו לא מעוניינים ליצור שום קשר עם הנוכלים הללו ומבחינתנו זו בעיה שלהם שהם הניחו את הרהיטים בפתח הבית שלנו המשטרה לא מייחסת לזה חשיבות ואמרה שכל עוד לא חתמנו על כלום זו בעיה שלהם

תשובה:

שלום וברכה,

ברגע שאתם משתמשים אתם חייבים לשלם להם על מה שאתם משתמשים – השימוש ברהיטים מהוו הסכמה לקנות את מה שהם שלחו. ולכן אם אתם מעוניינים ברהיטים ששלחו לכם אתם יכולים להשתמש ולשלם עבורם. ואם אתם לא מעוניינים בהם מותר לכם להודיע להם שיבואו לקחת, ולהודיע להם שאם לא באים עד יום מסוים אתם מניחים את הרהיטים ליד האשפה.

בהצלחה.