כתם או דימום?

שאלה:

שלום רב
כיצד יש להבחין בין כתם לדם מחזור.
כלומר אשה הרואה דם ע"ג בגד צבעוני (פד שחור) בתוך ימי טהרתה, וכמות הדם נפרסת על פני רובו של אותו הבגד, האם יש להתיר בכה"ג.
יש להוסיף שהאשה עברה הליך רפואי (היסטרוסקופיה ניתוחית) כחודש ימים לפני הופעת כתמים הללו.

תשובה:

שלום וברכה

בס' ארחות טהרה מביא בשם גדולי מוי ההוראה בדור הקודם, שכתם שהוא על פני יותר משלוש אצבעות זה כבר דימום ולא כתם. יתכן שהניתוח הנ"ל גורם להשפעות הורמליות כאלו, וזה עדיין סיבה לאיסור ככל שזה בא מהרחם פנימה.

רפואה שלמה.