דברים שבקדושה ליד כלוב עופות

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה
בני הקטן מבקש ממני מאוד שאקנה לו כמה אפרוחים , אני מעוניין לקנות לו ולחנכו לאחריות ולמצוות הקשורות למניעה של צער בע"ח וכן האכלתם לפני שהוא או מי מבני הבית יאכל .
בדירתנו יש מרפסת שם חשבתי להניח את הכלוב עם האפרוחים .
המרפסת נמצאת בסמיכות לשולחן בסלון ובמקום זה מברכים ברכת המזון , מתפללים , קוראים תהילים וכן אני נמצא שם עטור בטלית ותפילין .
יש דלת הזזה מזכוכית שהיא בעצם דלת היציאה למרפסת .
כלומר מי שנמצא בתוך הבית יראה בעיניו את הכלוב עם האפרוחים .
האם אפשרי הדבר להניח כלוב עם אפרוחים במקום שאנשי הבית עוסקים בדברים שבקדושה כולל טלית ותפילין ,ק"ש ,תפילה וכיו"צב?
כמובן בתנאי שדלת המרפסת תהיה סגורה אך הכלוב עם העופות יהיה בטווח ראיה של אנשי הבית ,( הדלת מזכוכית שקופה )
במידה ובכלוב העופות תהיה צואה האם ניתן לומר שדינה כצואה בעששית וניתן לעסוק בדברי קדושה לידה כולל להימצא עם תפילין ?
כמובן בתנאי שלא יהיה מורגש ריח .
אציין שבעבר שוחחתי בעניין עם ת"ח שאמר שהוא לא בטוח שבכלל יש להרחיק אם מדובר בכמה עופות בודדים …
אשמח לתשובה מכבוד הרב .
תודה וכל הברכות

תשובה:

שלום רב,

איני רואה כל בעיה במה שתיארת כאן. אין שום בעיה של דבר שבקדושה בכה"ג. אולם למען האמת כאשר המטרה היא מניעת צער בע"ח אני לא בטוח מה כדאי לקנות ולטפל בהם או להשאיר אותם בחיק הטבע… אמנם ברור שאת אלה שאתה קונה הם כבר לא יחזרו לחיק הטבע, אבל יש כאן דבר עקרוני האם מעשה כזה של גידול אפרוחים בבית – בתוך כלוב, זה חינוך למניעת צעב"ח או להיפך? אני לא יודע לכן משאיר לשיקולך.