שיעור מקווה

שאלה:

מה שיעור מקווה לפי הגר"ח נאה? (ראיתי שכותבים 454 או 331 ועוד…)

תשובה:

למעשה זה הרבה יותר… גם לדעת הגר"ח נאה יש כמה שיטות לפי כמה מחלוקות אחרונים, וזה יותר סביב ה- 750-850 ליטר, ויש מחמירים ביותר. מקווה כשר לכל הדעות הוא קרוב ל1000 ליטר.

מקורות:

ראה כל השיטות המקורות וההשלכה לליטרים בזמנינו בס' מבוא להל' מקוואות [בן מאיר] עמ' 38.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב כבוד הרב,
    ותודה לשואל.

    האם נשאל בכוונה לברר על מקווה נשים? או גם של גברים.

    והאם האוצר הסמוך נחשב בסך הכולל לדעה הכי מהודרת?

    תודה רבה לכם

  2. אינני יודע ולא נכנסתי לפרטים בענין זה שיש בו כל כך הרבה שיטות, ברור שבמקווה נשים אין להקל ויש לעשות לכל השיטות והדעות ברווח ולהביא רב מומחה למקוואות שיבדוק את המקום.