עמידה בפני הורים תלמיד חכם וזקנים.

שאלה:

מתי צריך לעמוד בפני ההורים?

האם צריך לעמוד בפניהם כל רגע שרואה אותם לאחר שיצאו ונכנסו למקום מסוים?

איך מזהים תלמיד חכם חוץ מרבנים ידועים לכל?

איך יודעים בפני איזה "זקן"צריך לעמוד?
לפי הערכת גיל? מאיזה גיל?
לפי נראות של הליכה ושיער שיבה?

ומה ההבדלים בין עמידה בפני ההורים לבין עמידה בפני זקן ותלמיד חכם?

תשובה:

שלום וברכה,

הקימה היא רק כאשר הם נכנסים הביתה וכדומה, לא כל הזמן שמסתובבים בבית..

אם אתה מכיר בו שהוא תלמיד חכם מובהק צריך לקום, אבל אתה לא צריך להיות נביא…

מגיל שבעים קמים בפני כל אחד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום עליכם.

    בפני זקנים ותלמידי חכמים
    מספיק לקום מעט מהכסא או צריך לקום לגמרי?

    ובפני נשים זקנות צריך לקום?

    *יש גם עיניין שיכולים לעמוד בפני זקנים גויים בטעות. כגון עם כובע וכדומה.