חיו ביחד לאחר הגירושין

שאלה:

לאחר חודש גירושין החלתנו לחזור על מנת להביא עוד ילדים לעולם. כבר 5 שנים שנפרדו דרכינו בשנית. מה עליי לעשות? האם יש צורך לעבור תהלך גירושין/גט לחומרה?

תשובה:

שלום רב,

ככל הנראה יש צורך בגט נוסף, ועדיף לעשות זאת כמה שיותר מהר.

מקורות:

כאשר בני זוג שהתגרשו חוזרים וחיים ביחד כאיש ואישה הרבה פעמים הם זקוקים לגט כאשר הם נפרדים באופן סופי שוב פעם. זה תלוי אמנם בכמה פרטים ויש בזה דעות. אולם בסיטואציה הזו שככל הנראה החיים המשותפים ביניכם היה כבכל איש ואישה שהרי אפילו החזרה היתה על מנת להביא עוד ילדים, לכן זה נכלל במה שכתב הבית שמואל בסי' קמט סק"ב שבמקרה כזה יש מחלוקת ראשונים אם אנו אומרים הן הן עדי ייחוד הן הן עדי ביאה ולכן את צריכה גט מספק. בנוסף, בשו"ת עזר משפט סי' יז ביאר בדעת הרמב"ם שבמקרים כאלה צריך גט גם אם הם לא חוששים לביאת זנות.