אדים מכוס חלבי

שאלה:

שלום. עשיתי נס קפה בכוס חלבי ואחרי ששמתי בכוס את הקפה והחלב והמים הרותחים רציתי לשים סוכר אבל לא היה לי כפית מלבד כפית בשרית (נקיה), ולכן לקחתי סוכר עם הכפית הבשרית ומילאתי בה סוכר ואחר כך לא הכנסתי את הכפית לתוך הכוס אלא מעל הכוס התזתי את הסוכר לתוך הכוס באמצעות הכפית. בזמן שהתזתי את הסוכר לכוס עלו אדים מכוס הקפה ונגעו בכפית, זה אוסר את הכפית?
תודה רבה

תשובה:

אם האדים היו בחום שהיד סולדת בו אז בהחלט היא צריכה הכשרה. בדרך כלל מכוס קטנה ועם חלב זה כבר לא יד סולדת. להבא ודאי לא עושים כזה דבר.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. למדתי מהשאלות, תודה רבה לכבוד הרב והשואל.

    ויש לי "טיפ לוהט": את המים שנותרים במיחם השבת אפשר לנצל במוצ"ש בסיר הגעלה קטן, חסכוני וקצר לכל מקרי מהלך השבוע, למשל כפית שחמקה למגירה הלא נכונה וכו' ובפרט שהשבת נותנת מנוחה גם לכל כלי החול (למי שנוהג, כלומר יש עליהם ודאי יממה).

    שבוע מבורך

  2. אשמח לשאול כאן שאלה הקשורה לכשרות:
    מה הדין באדם האוכל גבינה במזלג חלבי ולצידו חביתה במזלג בשרי והוא אוהב להכניס כפית גבינה ולאחר מכן גם חתיכה מהחביתה, ויוצא שכאשר מכניס את החביתה לפיו עם המזלג הבשרי ייתכן והמזלג הבשרית נוגעת קצת בגבינה שבפיו, האם זה אוסר את המזלג הבשרית? הרי זה קר.
    כמובן שזה לא לכתחילה אלא פשוט קרה מקרה כזה.
    תודה