ברכת הגומל על כמעט סכנה

שאלה:

שלום כבוד הרב אני ביום שלישי ניצלתי מהתחשמלות קטלנית חיברתי משהו לשקע והוא היתפוצץ (נקרע כשהו בשקע) בדיוק איפה שאני החזקתי היד שלי האם אני צריך לברך הגומל?

תשובה:

אין צורך לברך הגומל, אינני בטוח מה בדיוק רמת הסכנה בה היית, יותר נראה לי שנצלת מ"כמעט סכנה"..

שנדע תמיד רק טוב.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בעלי אשכנזי.
    בני בן השמונה פתח את החלון, זרק בטעות משהו והחל לטפס על החלון, כאשר אנו גרים בקומה 4.
    הוא המשיך לטפס בהתלהבות, כדי לבדוק להיכן החפץ נפל. הבטן כבר היתה במצב מאוזן.. השם ירחם. הנס הוא שהייתי בחדר באותו רגע, צעקתי והוא הבין שהוא צריך לסגת.
    האם עלינו לברך הגומל? בעלי אשכנזי, אני ספרדיה. מי מברך? תודה רבה

  2. אין צורך לברך הגומל, גם בגלל שזה רק כמעט סכנה, וגם בגלל שהנס אירע לילד קטן, אדם אחר לא מברך על נס שלו. שיהיה תמיד נחת ובעזרת ה' יגדל וינתב את המרץ לעסק התורה הקדושה.
    אגב, אם בעלך אשכנזי אז גם את אשכנזיה בכל הדינים והמנהגים. זה לא רלוונטי כאן אבל כן רלוונטי בנושאים אחרים.