ברית כרותה לשפתיים

שאלה:

שלום וברכה.
האם וכיצד ניתן לבטל ברית כרותה לשפתיים שנאמרה ע"י מישהו כתגובה לדבר שאמרתי.
המשפט נאמר על אדם אחר שלא נכח במקום.
המשפט נאמר ללא כוונה ובגלל עייפות.
אני מרגישה אחראית למצב שנוצר, וזה קשה לי מאוד.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

חשוב מאוד לדעת, שהגם שאמרו חכמים ברית כרותה לשפתיים, גם אמרו שומר פתאים ה', והמחשבה כאילו אין דין ואין דיין ואנחנו בהבל פינו מתוך עייפות או כעס או סתם שטות, יכולים לחרוץ גורלות ואין חלילה אלוקים בתמונה, היא בעיני כמעט גובלת בכפירה… לכן צריך לדעת, יש אמנם משקל כל שהוא למילה של אדם, כמובן ביחס לעצמו ולא ביחס לזולתו, והגגיון שבזה הוא שאדם במאמר פיו יכול לעורר עליו את מידת הדין, ולגרום שמעשיו יבחנו ביתר קפידא, אבל בסופו של דבר הכל מאת ה', ולו לבדו יש להתפלל וממנו יש לבקש, והוא עשה עושה ויעשה כל המעשים. כך שאין מקום לשאלה, באופן כללי, אליו יש לפנות, בו ובטובו יש לבטוח, ואליו יש לשוב, וכך תמיד נדע רק טוב וחסד כל ימי חיינו.

ברכה והצלחה ותמיד רק שמחות.

שבת שלום.