שיר בבר מצווה – באבלות

שאלה:

אני בשנת אבל על אבי. יש לנו ב"ה, ביום שבת בר מצווה של הבן שלי . אנו עושים לו שבת חתן . הילד הקליט שיר הודיה לה' עם מוסיקת רקע מלווה. ביום שישי לפני כניסת השבת אנו רוצים לעשות לו כמעין טקס בר מצווה איחולים וברכות ודברי תורה שישא. שאלתי – האם מותר לי להיות נוכח בזמן השמעת השיר ? והאם יש דין שונה לגבי האחים שלי?

תשובה:

ככלל אסור לך לשמוע מוזיקה, אבל אם מדוב בסוג של שיר אחד ומיוחד שלו וחסרונך יעיב על השמחה וזה לזמן קצר, נראה לי שיש להקל, אחיך ימתינו באותה שעה בחוץ.

בשרות טובות.

מקורות:

הסברא היא בדומה לנאמר כאן.