שהחיינו על מספר בגדים שהם אותו דבר

שאלה:

שלום הרב,
קניתי מספר חולצות יום יום כולם אותו הדבר. בדרך כלל אני מברך שהחיינו בעת הלבישה. האם אני צריך לברך על חולצה בנפרד או פפעם אחת על כולם?

תשובה:

שלום וברכה

חולצה פשוטה יומיומית שכמוה יש הרבה וכו', אין צורך לברך עליה שהחיינו, הברכה הזו נאמרת על בגד חשוב שיש בו שמחה. במידה ויש בגד חשוב כזה, מי שמברך בשעת הקנייה כפי הראוי לבן אשכנז, יכול לברך ברכה אחת על הכל, אבל מי שנוהג לברך בעת הלבישה לא יוכל לברך על הכל בבת אחת, מכל מקום במקרה שלנו זה לא רלוונטי.