מכירות באתר בבעלות גוי בניגוד לתקנון

שאלה:

לכבוד הרב,

יש שיטת מכירות בשם דרופשיפינג.
זאת דרך למכור מוצר ללקוח מבלי להחזיק מלאי, אלה להזמין ישירות מהספק כאשר התקבלה הזמנה.

אפשר למכור בשיטה הזאת ע"י התחייבות מול הספק (נניח לכמות הזמנות מסוימת בפרק זמן מסוים) או פשוט להזמין ישירות בדיוק כמו לקוח רגיל, כאשר הלקוח המקורי שהזמין את המוצר למעשה משלם פער גבוה ביחס למחיר השוק (כלומר אם הוא מספיק חרוץ ומבין, היה מוצא את החנות לבדו ורוכש משם במחיר זול יותר מבלי לשלם פער התיווך).

השאלה היא כזאת –

יש אתר בשם אייבי שמאפשר למכור בשיטה הזאת, אבל רושם בתקנון שלו שהוא אוסר למכור בצורה של קנייה מהספק כאשר מתקבלת הזמנה (כלומר השיטה השנייה שנכתבה).

האם יש איסור למכור מוצרים ללקוחות באתר של איביי בשיטה הזאת (כאשר לא ניתן להתחייב מול ספקים לרכישות בשיטה הראשונה שכתבתי)?

אציין שאחוז גבוה מהמוכרים באייבי שמוכרים בשיטת הדרופשיפינג , עושים את הרכישה בדרך השנייה, ואייבי לא נראה שאוכפת את החוקים שמפרסמת.

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אני קראתי בכמה מקומות שמקימים מכירה באייבי ומוכרים בצורה של דרופשיפינג, וכיון שמפורסם שכך מוכרים והנהלת אייבי בוודאי יודעים ושותקים נראה שיש כאן הסכמה. והסעיף שהתנו הוא רק לשמור זכות שאם תהיה בעיה הם לא אחראים על מכירות כאלו.

בנוסף כיון שאייבי זה חברה של גויים, יש להקל כדין שואל שלא מדעת שיש הרבה מהפוסקים שמקילים בדבר.

בהצלחה.