כשרות במסעדות

שאלה:

מסעדה –
שלום, הזמינו אותי למסעדה בכשרות ״עמק חפר״ – אמרו לי שפרות וירקות של שמיטה הם ב-״היתר מכירה״
1) זה נחשב בסדר?
אמרו לי שהכל כשר, סגורים בשבת וכו׳, המקום היה חלבי אבל בכל זאת לא ידעתי מה לעשות והסתפקתי מקינוח גלידה (וגם על זה לא הייתי סגור אם עשיתי נכון)
מה הייתי אמור לעשות בתוך אדם שרוצה להקפיד על הנושא של כשרות?
חששות למסעדה זה רק גבי בשר?
מה אפשר לאכול בלי חשש במסעדות עם תעודה פשוטה?
תודה רבה

תשובה:

המקום שהכי צריך כשרות מהודרת הוא מסעדה או מלון. בשונה ממוצר מתועש שבדרך כלל עובד על אותו מתכון בלי מגע יד אדם שנים, וכל הנושא בו הוא מה המוצר ומה רמת ההקפדה על מרכיביו השונים, אין חשש שמשהו יקרה באמצע, במסעדה יכול כל רגע לקרות משהו, וכל רגע קורה משהו… העובדים אינם יראי שמים, וכל רגע יכול להיות שיערבבו משהו, שלא ישמו לב שיחליפו כלים, שיהיה בישול גוי, תולעים, כל רגע צריך עין פקוחה, לכן בכל דבר צריך כשרות מהודרת, אבל במסעדה לא הייתי טועם שום דבר שנעשה שם בלי שיהיה כשרות כזו.

ברכה והצלחה

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אגב סתם שתדע, שאלתי הרבה רבנים ומשגיחים בנושא הזה, הם אמרו לי שהרבה אנשים חושבים שיש בעיות רק עם בשר וכל השאר אפשר להקל כי "מה כבר יכול להיות", אבל למעשה, הם אמרו לי שהבשר הוא החלק הכי פחות בעייתי, אלא יותר החלבי והפרווה.
    ותעשה לך כלל, אם זה לא כשרות שאתה מכניס הביתה, אל תצרוך אותה גם במסעדה, במיוחד אם היא לא מהודרת.