האם ללכת לדין תורה

שאלה:

עבדתי במקום עבודה מעון יום לילדים כשמונה חודשים התקבלתי ע"י המנהלת שחיפשה מישהי שתשקם את הכיתה שהיתה בקושי רב.
מישהי עם נסיון בחינוך להוביל את הכיתה להיות סמל ודוגמא לשאר הצוות.
לצערי יש לי מגבלות פיזיות ועל סמך זה התקבלתי לעבודה. שיש דברים שאסור לי לעשות.
שעה חודשים היה מיוחד.
ב"ה הצלחתי מאוד והכיתה עם הילדים עברו ממש מהפך. עד שיום אחת המנהלת עזבה והתפטרה ונכנסה מנהלת חדשה שלא הכירה בכשרונותי ולא ידעה איזה דרך ארוכה עשיתי עם הילדים ולצערי הפרתה את כל התנאים הטובים איתם עבדתי.
עקב מגבלותי היחס שלה הפך לעוין וקשוח במשך חודש סבלתי אני ובנותי שעבדו איתי לקחה לי את כל הובלת הכיתה ונשארתי מטפלת מושפלת העבידה אותי פרך בסופו של דבר נאלצתי לעזוב כחודשיים לפני סוף שנה וכדי שההורים לא יכעסו למה עזבתי את ילדיהם שהיו מאוד קשורים אלי. כתבתי מכתב פרידה מעומק הלב להורים למה עזבתי (ההורים היו מודעים שיש לי קושי זה לא היה חדש) בכל אופן עזבתי ואחרי זמן מה כשבוע קיבלתי התרעה מעורך דין שלה שרוצה לתבוע אותי על דיבה רעה על כ400000 או התנצלות בפומבי ופיצוי 30000 שח.
היה לי 7 ימים לענות עניתי דרך עורך דין. שכתב את האמת וענה תשובה נגדית כמה אני סבלתי. בכל אופן הם לא ענו. ואין לי מושג אם היא הולכת הלאה לבית משפט לתבוע אותי בעצת העורך דין פתחתי תביעה לדין תורה בבית דין צדק כדי לאסור עליה ללכת לערכאות ולהביא אותה להתדיינות בבית דין בזימון הראשון לא באה עם סיבה שהיא לא הבוסית רק שכירה וכו בכל אופן היא עבדה מעלי.
אני מעדיפה לגמור בטוב.
העורך דין מבקש שאני יזרז את דין תורה כדי שלא תוכל
ללכת לערכאות.
מאידך אם אפתח דיון זה יגרום לה ללכת דווקא לבית משפט באם חשבה לרדת ממני.
שאלתי האם יש מה להתחיל דין תורה?
האם זה יוריד סכוי מבית משפט.
או האם כדאי לחכות ואם יגיע הזמנה לבית משפט אז אלך לדין תורה?יהא מדי מאוחר? אני אבודה אין לי כוחות למלחמות

תשובה:

שלום וברכה,

לא בטוח שיש מה לפחד מהמכתב של העו"ד. זה התפקיד של העו"ד לסחוט באיומים ולבקש פיצוי כספי. מסתבר יותר שאם יגיע לבית משפט ידה תהיה על התחתונה אם יהיו הוכחות שלא נהגה אלייך כמו שצריך, ואת הסברת את עצמך למה עזבת. [אני אומר מה שנראה לי, ולא בוודאות]. כדאי שתמתיני אם תראי שהתביעה ממשיכה והיא הולכת לבית משפט אז תיגשי לתביעה בבית דין שתבטל את התביעה בערכאות.

בהצלחה רבה.