לחזור על מילים לפי המנגינה

שאלה:

שלום רב,
בבתי הכנסת שרים לפעמים פסוקים עם שם השם במנגינה,
ויוצא לפעמים כשחוזרים על מילים מהפסוק כמה פעמים למרות שעדיין לא סיימו אותו (את הפסוק).
ויוצא שאומרים שם השם ולפני שמסיימים את הפסוק חוזרים על מילים מהפסוק.

[דוגמה אחת (שאומרים את הפסוק ביחד עם המנגינה): קול ה' על המים אל הכבוד הרעים ה' על מים, "על מים" רבים].

האם מותר לשיר לומר כך את הפסוק (כשאומרים "אדנ-י" ולא "השם")?

תשובה:

ודאי זו הנהגה לא נכונה בכלל ואין לחזור על מילים פעמיים בגלל המנגינה.

מקורות:

על כך שאין לחזור על מילה פעמיים וקשת הדעות בענין [אם הוא איסור גמור או רק מגונה] ראה שו”ת יביע אומר ח”ז סי’ יד בסופו. הלל שלם דינו כקריאת המגילה שכל מילה בו מעכבת ויש להקפיד על אמירתו כראוי, ראה שמנה ברורה סי' תכד.