טבילה בשביעי – המשך

שאלה:

לגבי השאלה שנשאלה היום 9/8 טבילה קודם השביעי , יש לציין שמדובר שיש תנאי שעשתה הבלנית שהאישה לא תפגוש את בעלה רק לאחר כשיחזור מבית כנסת שאז כבר צאת הכוכבים האם התשובה עדין לא משתנה? ,השאלה היא כמובן רק בליל שבת בכדי לנסוע באוטו ולחזור לפני השקיעה להדליק נרות שבת שימים שנופל בימי חול אין שאלה וודאי טובלת בשביעי לאחר השקיעה.

תשובה:

זו הטעות, התנאי הזה הובא בפוסקים לגבי טבילה ביום השמיני! ראה היטב במקורות שציינתי.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיין בפת"ש שם ס"ק ט בשם הסד"ט והחת"ס שהקילו גם ביום השביעי,ואף שהחת"ס אסר לחזור לביתה קודם הלילה,באג"מ ח"ג סי' ס' היקל למעשה לחזור הביתה כאשר הבעל הולך לבית הכנסת גם ביום השביעי וכדברי הבלנית.

  2. אמת, אבל כיון שלדעת הרבה פוסקים הוא איסור גמור, וגם החת"ס כתב שתבטל שתי עונות, ועצם זה שבאה ךפני שבת הביתה הוא עוד דוחק גדול, והחכמת אדם פשיטא ליה שאסורה לטבול ביום השביעי בכל אופן, המנהג להחמיר בזה ככל שזו דחייה של יום אחד בלבד, ראה פתחי מגדים פק יד סעי' ו-ח. אכן לא זכרתי שבעל האדרות משה מיקל בזה בשעת הדחק.