המילה ארכיאולוגיה משמע כפירה?

שאלה:

שלום כבוד תורתכם שליט"א,

האם עצם המילה ארכיאולוגיה משמע כפירה? מיוונית: "תורת העתיק" / "תורת העבר"

מראש תודה רבה

תשובה:

למה כפירה? ללמוד את העבר ואת העתיק זה דבר חשוב ומועיל.

נכון שיש מסקנות שונות של ארכיאולוגים שאינן על פי תורה, אבל עצם הנושא והעיסוק בו חשוב ומועיל.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב,
    תודה על העיון והתשובה.

    יוצא שהתרשמתי ששאלתי לא ברור.

    אין ברצוני לברר בסוגיית דת ומדע, אכן נושא מרתק הוא ויש באתרכם שלל שו"ת קדושים שהם חובה לקריאה. כולל על התחום שלעיל.

    אבל, השאלה שלי היא האם מחר בבוקר יכול לקום איזה פלוני, היסטוריון לצורך הדוגמא שתחום המחקר שלו הנסתר שבדתות. והוא מחליט שדי הוא חייב לתת דרור לחזונו משכבר הימים להקים פקולטה לתחום "חדש" הפקולטה לתורת הנסתר. האם יש בשימושים שכאלו כפירה?

    התורה היא תורת העבר במושגים שעל הכתב ובעל פה. האם השם הזה במבנהו הלשוני, לא אחוז כפירה?

    "שלום ראובן, שלום גם לך שמעון. מה אתה עושה בחיים ראובן?. אה, אני עובד בתורת העבר. ומה אתה עושה בחיים שמעון?. אה, ואני עובד בתורת הנסתר."

    עשיתי את זה קצת ציורי.

    תודה רבה

  2. השימוש במילה תורה אינו כפירה. יש תורת ה' ויש תורות בני אדם, זה בסדר גם מבחינה יהודית ככל שיודעים להבין את היחס הנכון בין הדברים.