צומות לאחר ניתוח קיצור קיבה

שאלה:

שלום לרבנים לגבי אדם שעשה ניתוח שרול או מעקף קיבה או טבעת מה דינו לגבי צום תשעה באב ויום כיפור ? תודה רבה

תשובה:

בניתוחי שרוול שיש בו כריתה של חלק מהקיבה חודשיים שלושה אחר הניתוח אין לצום, ואחר כך צריך התייעצות עם רופא ירא שמים וכל מקרה לגופו [מחשש להתייבשות]. לגבי יום כיפור בכל מקרה לא צריך לאכול רגיל וניתן להסתפק באכילה ושתייה לשיעורין. צום מוקדם מידי לאחר הניתוח עלול לגרום לקרע בקיבה ודליפה של מזון לחלל הבטן, שזה מסוכן.