ניכוי הוצאות מטפלת בחישוב מעשר כספים

שאלה:

שלום
האם מותר לשלם את הפעוטון של הבת שלי ממעשר כספים?
אנחנו שולחים אותה לפעוטון בגלל שתי סיבות: 1. שאשתי תוכל לעבוד חלק מהזמן, 2. שלאשתי יהיה לה יותר שקט בבית שהיא זקוקה לזה מאוד.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לשלוח ילד כדי שניתן יהיה לעבוד זה בסדר גמור ונחשב כחלק מהוצאות העסק, אבל בשביל השקט הנפשי, אף שזה חשוב מאוד, אבל אין לזה קשר עם הנושא של המעשרות.

אני מניח שלא ניתן לשלוח ילד רק לחלק מהזמן, כיון שהמטפלת לא מעונינת בכך? אם זה כך, אין בעיה, הכל חלק מהוצאות העבודה, אם זה לא כך, אז מה ששולחים לצורך עבודה זה הוצאות, ומה שמעבר לכך אין לשלם ממעשרות.

ברכה והצלחה ורוב שפע.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התשובה לא מנוסחת מספיק בבהירות
    מעשר נותנים מהרווחים
    כל הוצאה שהיא לצורך עבודה יורדת מ ה ר ווח ים ולכן מסכום זה לא מורידים מעשר לדוגמא אדם מרוויח 5000 ועולה נסיעות מטפלת וכו' 1000 יפריש מעשר מ4000 בלבד
    אך אין כל היתר להשתמש במעשר עצמו לכיסוי ההוצאות