מעשר כספים – עצמאי ביחס לפנסיה שמפריש

שאלה:

כידוע במעשר כספים מנכים קודם את ההוצאות ורק אח"כ מפרישים מעשר מהרווח הנקי. אני עצמאי ואני מפריש מהרווחים שלי לקרן פנסיה עבורי. האם הוצאות הפנסיה זה ג"כ מההוצאות שמנכים לפני ההפרשה של המעשר או שזה כבר מהרווח. אנמק את הצדדים: אם אני מנכה זאת מהרווחים אז בע"ה באריכות ימי כשאהנה מההשקעה של הפנסיה אפריש רווח מכל הכספים של הפנסיה כולל מהכספים שהשקעתי. ואם אני לא ינכה זאת כעת מהרווחים ואני יפריש מהכספים שאני מפקיד לקרן קודם מעשר, אז אח"כ כשאני יהנה מהפנסיה אני יצטרך לכאורה להפריש מעשר רק מהרווחים של הפנסיה ולא מהקרן שהרי מהקרן כבר הפרשתי בהתחלה וקשה יהיה אח"כ לבדוק כמה היתה ההשקעה וכמה זה הרווחים וגם שזה תלוי בהרבה פרמטרים אז לכאורה עדיף כעת לא להפריש מזה שהרי זה כסף שאני לא נהנה מזה כעת וכשאני יהנה מזה לעתיד אז אני יפריש מכל סכום שיתקבל אלי.

תשובה:

נראה שאפשר להפריש כרגע רק מהנטו ואחר כך כאשר תקבל את כספי הפנסיה תפריש מהם כמו מכל הכנסה אחרת. אמנם אתה מקבל כרגע את הכסף, אבל כיון שהחוק מחייב אותך ליצור לך פנסיה, ניתן להחשיב זאת לעת עתה כהוצאות.

ברכה והצלחה ושנים טובות ומאושרות.