לחזור על מילים בתפילה

שאלה:

שלום רב כבוד הרב תודה רבה על העזרה היקרה!
ישנם אנשים שמתפללים והם לא יודעים אם הם אמרו את המילה בצורה נכונה ראיתי באתר שכבוד הרב אמר להגיד פעם אחת ולא חוזרים השאלה האם הפתרון שהרב נתן זה בצורה של להתפלל לאט לאט או רגיל אפילו במהירות ולא לחזור על המילה לדוגמה כמה זמן צריך לקרוא את קריאת שמע לאט לאט יכול לקחת 10 דקות או תפילת העמידה לאט יכול לקחת 15 דקות בבקשה כבוד הרב אם תוכל לתת הדרכה יש הרבה אנשים שסובלים מזה
תודה רבה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

קריאת שמע לא יכולה לקחת כל כך הרבה זמן, בדרך כלל התופעה שאתה מתאר היא מה שנקרא ocd אדם שסובל מכך כדאי שיפנה לטיפול וסיוע. באופן כללי בשמונה עשרה הכל הרבה יותר קל כיון שמי שאומר תחילה וסוף של ברכה ואת עיקרה יצא ידי חובה, בשונה מקריאת שמע שאמנם גם בה נאמר קרא ולא דקדק באותיותיה יצא, אבל אסור לדלג מילים או לשנות משמעות. שוב כל זה באופן נורמלי כשקורא דקות ספורות אם זה יותר מכך, כדאי לפנות לייעוץ אצל רב שמכיר.